Danmark er det sydeligste land i Norden og er derfor både politisk og kulturelt blevet påvirket af fra Nord og Syd. Det er et land med lange kyststrækninger, gamle byer og glade mennesker.

Geografi

Danmark er et lille land, hvis kultur altid har hængt sammen med havet, som fiskere og handelsmænd og landbruget som bønder. Landet kan overordnet set inddeles i fire områder.

Jylland er Danmarks største landsdel og har med gamle byer som Aalborg og Aarhus længe været et must see for turister i Danmark. I Jylland kan du opleve alt fra gamle kirker, som i Ribe, vadehavet, der er et af Europas vigtigste spisekamre for dyrelivet eller historiske og moderne museer i de store byer. Mens det sydlige Jylland er tæt knyttet til Tyskland, går der færger til både Norge og Sverige i det nordlige Jylland.

Sjælland landsdelen hvor København ligger. København er en gammel by og Danmarks hovedstad omgivet af vand og fyldt med cyklister. København er kendt for sine attraktioner, sin madkultur og gamle slotte og bygninger. Du kan også tage til roskilde festival eller besøge Lolland-Falster.

Fyn ligger mellem Jylland og Sjælland og har Odense som sin største by. Odense er fødested for H.C. Andersen og dette bærer byen præg af. Fyn er desuden kendt for sin kage “brunsviger” og den fynske rygeost. Fra Fyn kan man hurtigt komme til enten Jylland eller Sjælland.

Bornholm er kendt som solskindsøen. Den ligger i Østersøen og er en feriedestination for mange danskere. Her kan du se Hammershus, spise røgede sild og slutte af med en krølle bølle is.

Matkultur: Den traditionelle danske madkultur ligner meget den svenske og norske, men i 2004 skabte Claus Meyer og andre skandinaviske kokke et manifest, hvor de etablerede New Nordic Cuisine. Dette har ført til at danske restauranter som Noma, Geranium og Alchemist er blevet anerkendt i hele verden. Man kan dog stadig både finde traditionelt dansk mad og internationale retter i alle danske byer.

Traditioner: Danmark har mange traditioner og helligdage hvor danskerne holder fri. I det tidlige forår afholdes fastelavn, hvor børn klæder sig ud og “rasler” for at få slik. Om sommeren afholdes Sankt Hans aften og danskerne går til festivaler som Roskilde festival og Smukfest. Efteråret byder på Mortensaften hvor familier samles og spiser and, hvilket efterfølges af vinterhalvårets julemarkeder og julefrokoster. I alle anliggender spiller “hygge” en central rolle for danskerne, hvor man samles med familie og venner for at skabe minder og nyde hinandens selskab.

Arbejdskultur: I Danmark arbejder man normalt 37 timer om ugen, typisk fra 8 til 16 med en lang frokostpause og kaffepauser i løbet af dagen. Den danske arbejdskultur er præget af en afslappet og uformel atmosfære, hvor der lægges vægt på ligeværdighed og samarbejde. I Danmark værdsættes “hygge” også på arbejdet, hvorfor man ofte får kage på jobbet. Selvom danskere generelt er åbne og imødekommende, kan de også være lidt tilbageholdende i deres kommunikation med fremmede, hvilket kan være en udfordring i begyndelsen, når man forsøger at lære dem at kende.


Mad og kultur

Besøg Visit Denmarks Hjemmeside som har samlet information om attraktioner og aktiviteter i hele Danmark.

Tilbage til… Hvor vil jeg i praktik?